Matematik A/Algebra: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 1:
== Subtraktion ==
 
== Division ==
Division er det at dele noget. Hvis man for eksempel skal dele 20 kr. mellem 4 personer, bruger man division til at regne ud, hvad hver enkelt person skal have. Division noteres på en brøk, som:
 
<math>\frac{a}{b} = c</math>
 
"a" bliver kaldt for tælleren og b for nævneren. Er tæller og nævner det samme, bliver resultatet 1. Dette gælder for alle tal undtagen 0.
 
'''Division med 0 kan ikke lade sig gøre!'''
 
Hvis vi for et øjeblik ser bort fra, at det ikke kan lade sig gøre, kan man nemlig argumentere for tre forskellige resultater ved division med nul.
 
Først og fremmest kan man argumentere for, at resultatet bliver 1 ud fra "reglen" ovenfor, da resultatet altid bliver 1, når tæller og nævner er ens.
 
På den anden side kan man også sige, at resultatet bliver 0 i og med, at der i princippet står <math>0 \cdot \frac{x}{0}</math>. Og som bekendt giver en brøk nul, når man ganger den med 0.
 
Sidst men ikke mindst, ved vi generelt at en brøk bliver meget lille når nævneren er et stort tal, og meget stor når nævneren er meget lille. Når nævneren dermed er nul kan resultatet også tolkes som et uendeligt stort tal eller <math>\infty</math>.
 
== Potenser ==